Mat för barn med autism och ADHD

Mat för barn med autism och ADHD
Serie Hälsa och Livsstil
Författare
Medverkande
Förlag Optimal Förlag
GenreMat och dryck
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor208
Vikt424 gr
Utgiven2014-04-30
ISBN 9789163610554
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Mjölk- och glutenfri kost hjälper barn att må bättre

ADHD är i dag en mycket vanlig diagnos i Sverige. Vart tjugonde barn drabbas, det vill säga minst ett barn i varje klass! Ungefär ett barn av hundra har autism, och räknar man bara pojkar är det nästan en av femtio. Och antalet barn som drabbas ökar. I England och USA talar forskarna om en epidemi. Autismliknande tillstånd hos barn är i dag vanligare än både cancer och diabetes.

Internationell forskning visar att så många som två av tre barn med autism blir bättre av en kost utan mjölk och gluten (mjöl). Boken innehåller intervjuer med norska och engelska läkare som forskar om detta samband. I Sverige är det fortfarande kontroversiellt att föreslå en mjölkfri diet.

I Mat för speciella barn får du läsa om varför dieten fungerar och hur man genomför den. Boken innehåller också ett åttiotal recept på god vardagsmat för hela familjen, utan mjölk och gluten. Fokus ligger på mat som barn älskar.

Praktiska råd och tips <ul> <li>Tio intervjuer med svenska föräldrar vars barn mår bättre av mjölk- och glutenfri kost. <li>Livsmedelslista över mjölk-, gluten- och sojafria produkter/tillverkare. <li>Förteckning över tester och andra behandlingsmetoder. <li>Frågor och svar om autism/ADHD och kost. <li>Länklista till svenska och utländska webbplatser som erbjuder ytterligare hjälp och rådgivning. </ul>

Författaren

Annika Röed har sedan 2007 drivit webbplatsen autismdiet.se med kostråd för barn med autism. Hon är mamma till Filip, som fick sin autismdiagnos när han var drygt tre år. Samtidigt fick Annika besked om att autism är ett obotligt tillstånd och att sjukvården inte hade någon hjälp att erbjuda. I dag, sex år senare, har Annika bevisat motsatsen och skrivit en praktisk handbok till hjälp för tusentals andra familjer. Annika Röeds facebooksida: <u>www.facebook.com/autismdiet</u>