Falsterbo classic & sportscar show : race och elegans

Falsterbo classic & sportscar show : race och elegans
Författare
Förlag Falsterbo classic & sportscar show
GenreTeknik
FormatInbunden
SpråkEngelska
Antal sidor296
Vikt1640 gr
Utgiven2009-07-25
SABPrabb
ISBN 9789163335037
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Evenemanget Falsterbo Classic & Sportscar Show (FCSS) genomfördes i Falsterbo åren 2003-2006. Inspiration hämtades främst från de tidigare evenemangen med Concours d'Elegance vid Falsterbohus under mitten av 1960-talet. FCSS var en modern variant på samma tema, som ville erbjuda entusiaster och andra intresserade ett bredare utbud av aktiviteter.

De första tre åren hölls utställningen av klassiska bilar och sportbilar på Falsterbo Horse Shows tävlingsarena. Det hölls bedömningstävlingar i Cocours d'Elegance, Concours de Charme och det kördes rally med målgång i Falsterbo, liknande det som var på 60-talet. Där körde allt från klassiska sportbilar till moderna supersportbilar. Detta var då unikt och blev mycket uppmärksammat både inom och utom Sverige.

För att summera dessa fyra års roliga evenemang, har vi tagit fram denna bok, som vi tror ska skänka glädje till dom som är intresserade av bilar, racing, nostalgi och elegans, men också till alla som på ett eller annat sätt varit med om Falsterbo Classic.