Drömmen om en trädgård : planering inspiration växtval

Drömmen om en trädgård : planering inspiration växtval
Författare
Medverkande
Förlag Bokförlaget Semic
GenreTrädgård
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor140
Vikt765 gr
Utgiven2008-03-11
SABQe
ISBN 9789155236908
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Trädgård för njutning!

Den vilda ängen, köksträdgården, orangeriträdgården, kryddträdgården med sin röda tegelmur, innergården, gräsmattan med öar av buxbom, dahlior och rosor. Och allra sist den viktiga baksidan ... Historien om dessa trädgårdar är också historien om Sanna Töringes liv. Det hela är lika hopslingrat som klockrankan som trasslat in sig i idegranen, som det sirliga vickerliknande ogräset i rosorna, eller som krassen som så olämpligt omfamnar bönorna i köksträdgården.

Drömmen om en trädgård är en underbar och mycket personligt skriven bok som innehåller 25 års samlad trädgårdserfarenhet. Det är en fantastisk bok som beskriver sju trädgårdsrum men samtidigt en berättelse om trädgårdslivets glädje och många misslyckanden. Till varje del finns en praktika med bl a användbara tips om hur man anlägger en äng, hur man skapar Sannas finaste kryddträdgård, rosenfavoriter, vilda växter i trädgården och åtgärder mot trädgårdsstress. Här finns mängder av trädgårdsinspiration men man får också handfasta tips för hur man planerar sin egen drömträdgård.

I boken finns också recept på bl a Julias rosentårta, örtte och födelsedagssallad med kronärtskockor och räkor. De ca 100 vackra bilderna är tagna av Helene Toresdotter.