Köksalmanack 2004

Köksalmanack 2004
Förlag Semic
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor208
Vikt540 gr
Utgiven2003-10-08
SABQca(p)
ISBN 9789155231217
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

I över 70 år har KÖKSALMANACKAN varit landets främsta inspirationskälla i köket. Såld i jätteupplagor och unik genom sin blandning av mat och människor, goda idéer, kloka ord och tips och småprat.
Här finns mat för läckergommar och andra hungriga, enkla middagsförslag för hela året, hela menyer och spännande recept. Som vanligt finns det plats för egna anteckningar. En god vän med många sidor låter tradition möta förnyelse i artiklar som Kalops – en rätt med brokig historia, Chili – hett och hälsosamt...
Fernando di Luca presenterar sin stora kärlek – Olivoljan, Tomas Tengby berättar om Maten från havet och Carola Magnusson om skolmat.
I årets KÖKSALMANACK besöker vi en ekologisk restaurang – Salt & Brygga i Malmö, Helén & Jörgens i Kalmar, Jean-Paul Jeunet i Arbois och den svart- & vitrutiga fiskkrogen Livebeat i London.
Vi testar älgrätter vid Tännforsen, lagar Quornrätter, låter ogräs ta plats på matbordet, bakar de läckraste kakor av grönsaker och mycket mer.
Förutom flera hundra recept och matsedelsförslag innehåller KÖKSALMANACKAN spännande läsning om och kring mat och matlagning.