Roten till det goda : rätter med rotsaker

Roten till det goda : rätter med rotsaker
Författare
Medverkande
Förlag Ica Bokförlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor105
Vikt688 gr
Utgiven2008-09-04
SABQcaa
ISBN 9789153428848
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! ­Tillaga, ät och njut! Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, efter att ha provat de olika rätterna, kommer att längta efter de goda och nyttiga rötterna. Recepten ger prov på rotfrukternas mångfald, varierande användningsområden och olika tillagningssätt. Rotfrukter tillhör det naturliga köket, vilket gör att recepten är vegetariska. Varje ­recept avslutas med tips på tillbehör, som kött eller korv av olika slag, och de passar både till vardags och till fest. Alltsammans kryddas med fantastiska och inspirerande bilder. Roland Persson verkade under 15 år som kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kocklandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Även Ann Lindberg, fotograf, och Mikael Engblom, formgivare, har tidigare varit delaktiga i framtagandet av flera böcker.