En matresa i Dalarna

En matresa i Dalarna
Författare
Medverkande
Förlag Massolit Förlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor96
Vikt0
Utgiven2003-04-01
ISBN 9789153424154
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Boken En matresa i Dalarna presenterar Kalle Moraeus Midsommar, Fiske i Siljan, Jakt i Särna, Sevärdheter i Dalarna som t.ex. Dalhalla. Recepten är komponerade av Kalles vän den välkände krögaren Rikard Nilsson tillsammans har de skapat recept som blir en matresa i Dalarna. Recepten är hämtade från skogen, från fisket, från jakten och även traditionella dalarecept.

Kalle Moraeus är född i Orsa. Dit återvänder han så ofta som möjligt. I den här boken speglar Kalle lite av sitt Dalarna och vad det har att bjuda på. Det är inte en komplett resa genom hela landskapet, utan han tar lite här och där. En del kultur, en del mat och en del skog. Kalle berättar om människor och historia gör bokstavligen allt till en soppa. Tillsammans med sin gode vän Rikard Nilsson, som han träffade i Rikards och Aspegrens TV-program Mitt i maten. Rikard är en fantastisk matinnovatör och Kalle var inställd på att kokboken skulle innehålla det som Dalarna har att bjuda på, och utveckla det på ett modernt sätt. Därför är det så perfekt att Rikard som är skåning tar sig en titt på vad som bjuds i detta landskap.
  Kalle Moraeus har spelat med i Filharmonikerna, spelar i Orsa Spelmän, Benny Anderssons orkester, Heja Kalle och ofta tillsammans med Bengan Jansson. Kalle är en av Dalarnas populäraste mas. Han fyller 40 nästa sommar och har ett genuint matintresse.

Rikard Nilsson är en av Kalles allra bästa vänner. Rikard är en av Sveriges främsta kockar och driver med stor framgång restaurang Kattegat i Torekov. Han medverkade under 10 år i SVT:s Aspegren mitt i Maten och har vunnit många priser för sin gastronomi. Rikard vann Årets kock 1991, Nordiska Årets kock 1996, Gastronomiska Akademiens guldmedalj 2000. 1998 vann han Europamästerkskapen i matlagning. Ca 50 färgfoton.