Handbok för oförutsägbarhet : hur du kan bemöta en komplex och kaotisk värld

Handbok för oförutsägbarhet : hur du kan bemöta en komplex och kaotisk värld
Författare
Förlag Nicholas Fernholm AB
GenreManagement
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor222
Vikt388 gr
Utgiven2022-09-12
SABO
ISBN 9789152725276
När kritiken mot robotarna på Nya Karolinska Sjukhuset blev för stark var det ett luciatåg som ändrade allt. Och när coronapandemin härjade som värst var det tack vare en VVS-tekniker som vårdpersonalen i Region Stockholm slapp stå utan andningsskydd. För när allt ser hopplöst ut kan de mest oväntade lösningar visa sig. Hur kommer det sig?
I den här boken förklarar Nicholas Fernholm varför och guidar dig samtidigt genom den kaotiska tid då vården mot alla odds lyckades ställa om för att bemöta coronakrisen. Lär dig mer om hur komplexa system fungerar och upptäck vad ormbunkar kan lära dig om effektiv organisation. Genom berättelserna i boken får du konkreta tips på hur du och din organisation bäst kan hitta lösningar på oförutsägbara problem – nästa gång de uppstår.
Nicholas Fernholm nominerades till Årets talare 2022 och har föreläst för flera av Sveriges största organisationer på temat förändringsarbete, komplexitet och digitalisering. I början av coronapandemin var han logistikansvarig för SLSO under uppbyggnaden av Älvsjö pandemisjukhus och blev senare en av projektledarna för inköp av skyddsutrustning till Region Stockholm.