Ormen i mig

Ormen i mig
Författare
Medverkande
Förlag Juniperus förlag
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Antal sidor238
Vikt0
Utgiven2021-07-02
SABuHc
ISBN 9789151982656

Majken har lämnat ormen bakom sig. Sjukdomen. Den som har plågat henne så länge.

Nu är det nya Majken som gäller! Som pluggar till journalist. Som ska ta dykcert. Som träffar bästa vännen Edith och blir kär i Viktor - och kanske i Karl. Som lyser upp ett rum.

En Majken som är frisk, som håller sina rutiner och aldrig mer ska kräkas.

Men ormen ger sig inte utan kamp. Ibland sticker den fram sitt giftiga huvud och öppnar gapet. Och Majken sugs in, igen.
Kommer hon någonsin att bli fri?

Anna Ehn skildrar Majkens kamp för att bli slutgiltigt fri från ätstörningens mönster, och kliva ut i livet som frisk. Det är också en berättelse om vänskap och kärlek, och om skrivandets kraft. Och om friheten i att dyka djupt ner under vattnet.

Anna Ehn (född 1970) är författare och journalist. Hon debuterade 1995 med den kritikerrosade romanen Vårfrost om 12-åriga Klara som blir svårt anorektisk. Därefter har hon gett ut böcker för barn, unga och vuxna, bland annat bilderboken Pelé, Kaká och jag och ungdomsromanen Det finns så många toppar, man blir aldrig aldrig nöjd. Hon är född i Umeå, uppvuxen i Sundsvall och Stockholm och bosatt i Uppsala.

Hösten 2021 är hon även aktuell med faktaboken Mamma med ätstörning, skriven tillsammans med Leone Milton och utgiven på Natur & Kultur.