Lisens örtspa : för skönhet och välbefinnande

Lisens örtspa : för skönhet och välbefinnande
Författare
Medverkande
Förlag Prisma
GenreHälsa, skönhet och sex
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt687 gr
Utgiven2008-01-22
SABQcd
ISBN 9789151848341
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Vårens nyutslagna björklöv, sensommarens blommor och frukter, höstens nypon och vinterns doftande kryddor. Rosendals välkända örtterapeut Lisen Sundgren delar generöst med sig av sin kunskap och visar hur man året runt kan använda välgörande örter för att skapa sitt eget sinnliga spa.

Hon ger förslag till olika bad, ansiktsvatten, skrubbar, badsalt, krämer och salvor som man kan göra själv av örter och andra enkla ingredienser. För varje årstid beskriver hon vilka växter som finns tillgängliga och berättar om deras fantastiska egenskaper: mejram är lugnande, basilika fungerar som en riktig glädjespridare, ringblomma är bra till det mesta och björklöv kan användas som en naturlig tvål.
Lisen visar också att örtspa kan vara ett sätt att umgås. På sommaren är det härligt att ta med skrubbar och inpackningar till stranden. Och när hösten sveper in gäller det att hålla värmen med sköna värmande bad med doftande kryddor medan vinden viner utanför fönstret…
Lisen Sundgrens lustfyllda texter och Charlotte Gawells fantastiska bilder ger inspiration till ett hemmaspa fyllt till brädden med örter, kryddor, färger och dofter.