Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2006

Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2006
Författare
Medverkande
Förlag Prisma
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt410 gr
Utgiven2005-11-11
SABQca:k
ISBN 9789151845586
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Gastronomisk kalender 2006 innehåller kunskap och kuriosa för den hungrige, törstige och kulturhistoriskt intresserade.

Ur årets innehåll:

? Jonas Borssén skriver om kryddors helande egenskaper

? Cajsa Stenmark skriver om äpplet ur hälsosynpunkt

? Magdalena Ribbing intervjuar Povel Ramel samt skriver om calvados

? Jan-Öjvind Swahn går på krogrond i förra sekelskiftets Stockholm

? Karin Johannisson skriver om Tore Wretman

? Malin Ottosson skriver om matsäckens historia

? Inger Grimlund beskriver Årets kocktävlingen

? Niklas Rådström bidrar med sitt direktörstal som hölls vid akademiens sammanträde i maj 2005.