
La Pizza : Den sanna historien från Neapel

| Serie | Prismas färgpocket |
|---|---|
| Författare | |
| Medverkande | |
| Förlag | Prisma |
| Genre | Mat och dryck |
| Format | Danskt band |
| Språk | Svenska |
| Antal sidor | 207 |
| Vikt | 367 gr |
| Utgiven | 2004-11-25 |
| SAB | Qcaae |
| ISBN | 9789151843858 |
Den här boken är formgivaren Nikko Amadonicos hyllning till den neapolitanska pizzan och till själva staden. Ewa-Marie Rundquists foton återskapar atmosfären från gator där vespor svischar förbi och från pizzerior där degarna jäser, elden ständigt brinner i vedugnen och där folk flockas vid lunchtid för att äta den godaste pizzan i världen.
Avlånga San Marzanotomatater som odlas på Vesuvius sluttningar, mozzarella som ursprungligen tillverkades av buffelmjölk, basilika och olivolja. Det är ingredienserna i den klassiska neapolitanska pizzan Margherita, som fått sitt namn av en drottning.
Klassiska pizzarecept återfinns i boken, men också nya recept baserade på syditalienska råvaror. En riktig uppstickare är Pizza Mamma Matilde, som inspirerats av italienska köttbullar tillagade i Hallstahammar i Sverige på 40-talet!






















