Svenska bärboken : våra bär i historien, naturen och matlagningen : med över 300 recept

Svenska bärboken : våra bär i historien, naturen och matlagningen : med över 300 recept
Författare
Medverkande
Förlag Prisma
GenreMat och dryck
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor192
Vikt693 gr
Utgiven2004-06-11
SABQca-c
ISBN 9789151843001
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Smultron på strå, en dunkel blåbärsskog eller ett soldränkt hygge med massor av lingon – visst är det en dröm för många av oss! Svenska bärboken presenterar utförligt ett fyrtiotal ätliga bär, vilda och odlade – deras växtsätt, utbredning, ekologi och användningsområden. Vi får också spännande inblickar i vad man gjorde av bären förr i världen. Den fylliga receptdelen inleds med konservering, djupfrysning, hermetisering, vattenkonservering och torkning. Sedan följer över 300 recept på saft & dricka, gelé, sylt & marmelad, kompotter, bärkryddad vinäger, marinad & dressing, sallader och inläggningar, maträtter med bär, efterrätter, bröd & bakverk med bär, vin, brännvin, likörer, drinkar & bål, milkshakes, mjölkdrinkar och smoo-thies. Låter det inte gott med t.ex. krusbärssås till makrill eller smultron med tomatkrämsoppa, vitpepparglass och timjankakor? Ett tjugotal giftiga bär beskrivs också, för att man ska kunna undvika dem.