Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2005

Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2005
Författare
Medverkande
Förlag Prisma
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt418 gr
Utgiven2004-11-17
SABQca:k
ISBN 9789151842882
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Jan-Öjvind Swahn skriver i årets kalender om ostens historia i Sverige. Om de modernare osttrenderna skriver DN:s matskribent Jens Linder. Vi får läsa om det goda knäckebrödet från Gränna, och Peter Harryson (medlem av Gastronomiska Akademien!) skriver om ett outplånligt matminne. Bland övrigt innehåll i kalendern kan nämnas Inger Grimlunds reportage från årets statusfyllda "SM i matlagning", det som renderar vinnaren hederstiteln Årets kock och därmed Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj. Bakom kalendern står som vanligt Jan-Öjvind Swahn som är huvudredaktör. Vid sin sida har han en namnkunnnig och kulinariskt väl bevandrad redaktionskommitté: Lars O Lagerqvist, Christina Möller och Niklas Rådström.