Offentlighet, sekretess och dataskydd - en introduktion

Offentlighet, sekretess och dataskydd - en introduktion
Författare
Förlag Liber
GenreJuridik
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor180
Vikt0
Utgiven2021-01-29
ISBN 9789147140107
Allmänhetens möjlighet till insyn i den offentliga förvaltningen är en viktig del av vårt rättssamhälle. Offentlighet, sekretess och dataskydd behandlar dels handlingsoffentligheten, det vill säga de regler som ger var och en av oss rätt att ta del av allmänna handlingar, dels de viktigaste reglerna för skydd av personuppgifter.

Läs mer
Boken är avsedd för juridiska introduktions- och översiktskurser samt för professionsutbildningar. Den är också lämplig för yrkesverksamma inom den offentliga förvaltningen och för alla som hanterar personuppgifter i privata företag.

Om författarna
Stefan Zetterström är universitetsadjunkt vid juridiska fakulteten, Uppsala universitet. Han har tidigare skrivit flera läroböcker.

Anna-Sara Lind är professor i offentlig rätt vid juridiska institutionen, Uppsala universitet. Hon har medverkat i flera läroböcker inom området för offentlig rätt.

Andreas Dahlqvist är jurist med lång erfarenhet från offentlig sektor bland annat vid Regeringskansliet och flera andra myndigheter. Han har även arbetat som lärare i juridik vid Uppsala och Stockholms universitet.