Lönsam affär : framgångsfaktorer för butik

Lönsam affär : framgångsfaktorer för butik
Författare
Förlag Liber
GenreManagement
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor174
Vikt239 gr
Utgiven2019-01-08
SABQb
ISBN 9789147128211
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

För detaljhandeln räcker det inte längre att slå upp dörrarna på morgonen, starta kassaapparaten och expediera kunder. Nu ska man erbjuda så mycket mer: inspirera, bjuda på överraskningar, kunskap, social samvaro och helst också några upplevelser. Det är jätteroligt att göra allt det. Bara man vet hur.

Den här boken vänder sig främst till butikschefer och andra som arbetar inom eller är intresserade av detaljhandel. Den tar upp hur man får engagerade medarbetare, hur man skapar en butik som ingen kund vill lämna, ger konkreta tips på hur man kan öka den personliga försäljningen och olika metoder för att kvalitetssäkra butiken - så att den blir lönsam även över tid. Boken ger också en balanserad bild av de hot och möjligheter som framtiden innebär för alla som arbetar inom handeln.

Sagt om boken
"Den handlar om hur man får engagerade medarbetare, en butik kunden inte vill lämna och ger tips om hur man ökar den personliga försäljningen och metoder för att kvalitetssäkra butiken. Boken är också en utmärkt kunskapsgivare till produktchefer som vill ha en insyn i den fysiska butikens verklighet. Läs den!" Retail house, Martin Moström, 10 juni 2019.

"Läsaren får genom denna unika bok en god förståelse av vad som krävs för att uppnå en lönsam butik som kunderna inte vill lämna. Författaren berättar här utförligt om hur man bör vara som butikschef, hur man får engagerade medarbetare, hur man ökar den personliga försäljningen samt hur man kvalitetssäkrar butiken. Slutligen presenteras en nyanserad bild av de hot och möjligheter som framtiden kan innebära för alla som arbetar inom detaljhandeln. Denna engagerande och innovativa bok är perfekt som inspirationskälla och uppslagsbok för alla butikschefer." Jan-Olof Svensson, lektör, BTJ-häftet nr 6, 2019.

Om författaren
Torbjörn Elbe är försäljningschef på Pocket Shop och har varit mycket delaktig i att ta företaget från två butiker till den stora kedja det är idag. Han har arbetat inom detaljhandeln i hela sitt yrkesliv och har bred erfarenhet från de flesta områden inom retail, både i Sverige och utomlands.