Livsmedels- och näringskunskap

Livsmedels- och näringskunskap
Serie Livsmedels- och näringskunskap
Författare
Förlag Liber
GenreEkonomi
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor392
Vikt928 gr
Utgiven2015-07-29
SABQca
ISBN 9789147108138
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Livsmedel- och näringskunskap är ett kursläromedel för gymnasiets yrkesprogram Restaurang- och livsmedelsprogrammet som ger grundläggande kunskaper om våra livsmedel och hur de ska hanteras, förvaras och tillagas för att på bästa sätt bevara smak och kvalitet. Läromedlet ger en helhetsbild av livsmedlens väg från råvaruproduktion till tillagning. Näringsämnenas uppbyggnad och funktion presenteras i samband med olika livsmedelsgrupper och hur hälsan är beroende av rätt kost är ett återkommande tema. Även etiska och miljömässiga frågor inom ämnet behandlas. Faktatexten varvas med uppgifter och i slutet finns även livsmedelstabeller och underlag till att göra egna beräkningar.