fbpx

Internationella relationer : könskritiska perspektiv

Internationella relationer : könskritiska perspektiv
Medverkande
Förlag Liber
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor279
Vikt0
Utgiven2013-04-30
SABDgob
ISBN 9789147097470
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Internationella relationer är en introduktion till genusanalytiska frågeställningar och tolkningar av den internationella ordningen. Boken belyser vikten av könskritiska perspektiv på internationella relationer och ger exempel på skilda sätt att förstå och förklara den internationella ordningens betydelser för människors liv i olika delar av världen.

Läs mer
Här ställs frågor om hur globalisering och konflikter samspelar med föreställningar om manligt och kvinnligt. Författarna analyserar och diskuterar könskodade maktstrukturer och ojämlik resursfördelning – både lokalt och globalt. Med utgångspunkt i IR-fältets klassiska temaindelningar lyfter artiklarna fram nya perspektiv och problem, vilket vidgar och fördjupar förståelsen av fältet, såväl vetenskapligt som politiskt. Internationella relationer – könskritiska perspektiv vänder sig till studenter i internationella relationer och angränsande ämnen, men också till andra som är intresserade av könskritiska tolkningar av hur den internationella ordningen fungerar.

Om författarna
Redaktörer är Paulina de los Reyes, professor i ekonomisk historia, Maud Eduards, professor emeritus i statsvetenskap och Fia Sundevall, fil.dr i ekonomisk historia; samtliga verksamma vid Stockholms universitet.

Stäng meny