Jäkla människa! : en handbok i hur du hanterar jobbiga människor på arbetet

Jäkla människa! : en handbok i hur du hanterar jobbiga människor på arbetet
Serie Jäkla Människa!
Författare
Förlag Liber
GenrePsykologi
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor137
Vikt302 gr
Utgiven2011-05-20
SABDoka
ISBN 9789147096381
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Vi har alla stött på människor som gör oss frustrerade, stressade eller till och med rädda. Människor som har ett beteende som stör oss till den grad att det påverkar vår vardag. Om dessa jobbiga personer finns på vår arbetsplats blir det särskilt problematiskt.

I den här boken får du lära dig att identifiera olika typer, till exempel manipulatören, martyren, smitaren och falskspelaren, och vad det är som gör dem så jobbiga. Du får också konkreta och användbara verktyg för att hantera dem. Dessutom får du veta hur du själv ska tänka och agera för att inte låta dessa personer störa dig, vilket kommer att göra din vardag och din arbetssituation lättare.

Om författarna
Mattias Lundberg är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och docent i psykologi vid Umeå universitet. Han arbetar också som konsult, främst med chefshandledning, föreläsningar och krisledningsfrågor för företag. Mattias forskar även om personlighet och stress i arbetslivet.

Anders Wahlberg arbetar som leg. psykolog, främst inom organisation och arbetsmiljö. Hans huvudsakliga uppdrag är handledning till chefer och medarbetare samt utredning av och åtgärder kring konflikter och psykosocial arbetsmiljö.

Författarna har även skrivit: 17 typer av män och vad de säger till psykologen, 15 typer av kvinnor och vad de säger till psykologen, 16 typer av chefer och vad de säger till psykologen.