fbpx

Institution

Institution
Serie BeGreppbart
Författare
Förlag Liber
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor128
Vikt0
Utgiven2011-10-20
SABO
ISBN 9789147095643
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Institution ger 250 miljoner träffar på sökmotorn Google. I vilka sammanhang används detta slitstarka ord och vilka betydelser bär det på? I den här boken undersöks institutioner som platser, rum och organisationer samt begreppets vetenskapliga utveckling och användning. Institutioner representerar ofta socialt tvång, beständighet över tid och reglering av aktörers handlande.

Läs mer
Sagt om boken
”Det finns inte många begrepp som kan tävla med ’institution’ när det gäller mångtydighet. Ingen forskare kan dock bestämma dess rätta betydelse. Vad forskare kan göra, och vad Jönsson, Persson och Sahlin har gjort med stor framgång, är att förklara begreppets mångtydighet genom en revy av åtskilliga teorier. Det har blivit en spännande resa genom tid och genom olika ämnen inom samhällsvetenskapen. Resultatet är både lysande och upplysande.”
Barbara Czarniawska, professor i allmän företagsekonomi, Göteborgs universitet
BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.

Om författarna
Kerstin Sahlin är professor i företagsekonomi, särskilt offentlig organisation, vid Uppsala universitet.
Lars-Eric Jönsson är professor i etnologi vid Lunds universitet.
Anders Persson är professor i sociologi respektive utbildningsvetenskap vid Lunds universitet.

Stäng meny