BeGreppbart – Ansvar

BeGreppbart – Ansvar
Författare
Förlag Liber
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor128
Vikt0
Utgiven2010-05-31
ISBN 9789147089369
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Ansvar kan vara betungande men också ärofyllt. Det kan vara något som kommer med en roll, en position, en funktion, med makt, genom engagemang eller något helt annat! I den här boken görs en djupdykning i samhällsvetenskapens syn på och användning av detta mångfacetterade begrepp. Författarna visar på ansvarets kraft och dess betydande roll och funktion i samhället.

Läs mer
Sagt om boken
”Denna skrift berör på ett mångfacetterat sätt det begrepp och den idé som kan sägas vara i centrum i både samhälls- och organisationsdebatten. Författarna rör sig smidigt mellan olika aspekter på ansvar – som läsare av denna bok får vi ta del av både historiska, filosofiska, sociologiska, organisationsteoretiska och väldigt praktiska synsätt på ansvar.” Bino Catasús, professor vid Stockholms universitet
BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.

Om författarna
Maria Grafström, ek. dr, är verksam vid Företagsekonomiska institutionen vid Uppsala universitet och gästforskare på CASL, Handelshögskolan i Stockholm.
Pauline Göthberg, ek. lic., är doktorand på Centrum för Bank och Finans vid Kungliga Tekniska Högskolan.
Karolina Windell, ek. dr, är verksam vid Företagsekonomiska institutionen vid Uppsala universitet och gästforskare på SCORE, Stockholms universitet.