Vårdpedagogiska utmaningar

Vårdpedagogiska utmaningar
Serie Vårdpedagogiska utmaningar
Författare
Förlag Liber
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor320
Vikt430 gr
Utgiven2010-01-12
ISBN 9789147084708
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Vårdens pedagogiska utmaningar sätter ljuset på pedagogiska funktioner som ryms inom vård- och omsorgsverksamheten.

I nio uppsatser av olika författare får läsaren ta del av vitt skilda aspekter på ämnet, exempelvis informellt lärande hos undersköterskor och skötare, delaktighetens betydelse för lärande i vårdarbetet, äldre mäns lärande till anhörigvårdare, inskolning till patient och arbete i det lärande teamet.

<strong>Om författarna</strong>
Sonia Bentling är sjuksköterska, fil.dr i pedagogik och lektor i ämnet vårdpedagogik vid Mälardalens högskola. Bosse Jonsson är lektor i pedagogik vid samma högskola.

<strong>Sagt om boken</strong>
&quot;Bokens tre delar behandlar formell utbildning, lärande i yrke och organisation samt informellt lärande i vårdarbete. Författarnas avsikter är att belysa pedagogiska utmaningar som studerande, personal, patienter och anhöriga kan ställas inför. Alla som arbetar inom vård och omsorg har en pedagogisk funktion och författarna betonar vikten av att ge teoretiska förklaringsmodeller till praktiska problem, vilket kan leda till en förbättrad vård och fortsatt utveckling. Boken är lämplig som utbildningslitteratur inom högskolan.&quot; BTJ häfte 2010:12, skrivet av lektör Margareta Fridstjerna.