Teamarbete i medicinsk rehabilitering

Teamarbete i medicinsk rehabilitering
Författare
Förlag Liber
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor224
Vikt0
Utgiven2008-06-12
ISBN 9789147084630
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Inom medicinsk rehabilitering har behovet av nära samarbete mellan olika personalkategorier ökat starkt. Denna bok ger grundläggande kunskaper för ett fungerande multiprofessionellt teamarbete inom medicinsk rehabilitering. Den vänder sig till såväl vårdpersonal som till administrativ personal och beslutsfattare inom sjukvården.

Läs mer
Boken tecknar inledningsvis teamarbetets och rehabiliteringsmedicinens utveckling fram till dagens situation. Den belyser vidare olika sätt att organisera teamet och fördela arbetsuppgifterna och ansvaret. Skapandet och vården av ett team samt faktorer som påverkar teamarbetet är andra ämnen. I texten finns invävt exempel på varianter av teamarbete med de förutsättningar som gäller inom primärvård, företagshälsovård och kommunal rehabilitering. Den teoretiska framställningen kompletteras med fallbeskrivningar från bland annat smärtrehabilitering.

Om författarna
Charlotte Lundgren är utbildad språkkonsult och doktorand vid Linköpings universitet, där hon arbetar med en avhandling om multiprofessionell kommunikation inom hälso- och sjukvården. Docent Carl Molander är överläkare och verksamhetschef för Rehabiliteringsmedicinska kliniken vid Akademiska sjukhuset i Uppsala samt universitetslektor vid Uppsala universitet.