Tidslinje i bild och ord 1 med lärarhandledning - Forntiden

Tidslinje i bild och ord 1 med lärarhandledning - Forntiden
Serie Tidslinje i bild och ord
Författare
Förlag Liber
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2006-10-19
ISBN 9789147080618
Hela vår historia på 2x5 meter
En 5 meter lång tidslinje och 150 färgbilder att fästa på den ger dina elever en tydlig bild av vår historia på ett aktivt och roligt sätt. Sätt upp den i klassrum eller korridor!

Läs mer
Slutsåld: Tidslinje i bild och ord 1 börjar när inlandsisen försvann från vårt land och sträcker sig ända fram till och med vikingatiden.

Så långt lagret räcker: Tidslinje i bild och ord 2 börjar i vikingatiden, fortsätter med medeltiden och går ända fram till våra dagar. Genom tidslinjen och bildkorten får barnen en tydlig bild av människans utveckling, en kunskap om hur man levde, vad som fanns och vad som tillverkades.

Materialet till varje tidslinje är:
- en 5 meter lång tidslinje att sätta upp i klassrummet
- 20 inplastade ark med ca 150 tecknade bilder att klippa ut och fästa på tidslinjen
- lärarhandledning på 48 sidor

I lärarhandledningen till respektive tidslinje finns många roliga och stimulerande förslag på hur tidslinjen kan användas på olika sätt genom att väva in ämnen som svenska, drama och bild som en naturlig del i arbetet. Handledningen avslutas med en enkel och lättöverskådlig förklaring till alla bildkorten som stöd till dig som lärare när du ska presentera föremålen, samt ett utvärderingsschema.