Mat tro tradition
Författare | |
---|---|
Förlag | Liber |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 160 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 1997-05-12 |
ISBN | 9789147048410 |
Att flytta till ett annat land innebär stora omställningar inte minst vad gäller maten. Mat tro tradition förklarar förhållandet mellan olika religioner och deras mattraditioner.
Läs mer
Här får man veta varför muslimer inte äter fläskkött och varför judar inte blandar kött och mjölk. Urvalet av religioner och samfund har främst styrts av vilka som förekommer i Sverige.
I boken presenteras även en del recept på maträtter som är typiska för de olika religionerna.
Om författarna
Helen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster.
Läs mer
Här får man veta varför muslimer inte äter fläskkött och varför judar inte blandar kött och mjölk. Urvalet av religioner och samfund har främst styrts av vilka som förekommer i Sverige.
I boken presenteras även en del recept på maträtter som är typiska för de olika religionerna.
Om författarna
Helen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster.