fbpx

Den tomma stolen

Den tomma stolen
Författare
Medverkande
Förlag Wahlström & Widstrand
GenreUtländska berättare
FormatStorpocket
SpråkSvenska
Antal sidor525
Vikt544 gr
Utgiven2013-03-15
SABHce
ISBN 9789146224105
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

J. K. Rowlings första bok för vuxnaNär Barry Fairbrother oväntat avlider, knappt fyrtio år gammal, försätter dödsfallet den engelska staden Pagford i chock.

Med sitt kullerstensbelagda torg och den historiska klosterkyrkan verkar staden vara en idyll – men bakom den rara fasaden döljer sig ett samhälle i krig. Rika i strid med fattiga, tonåringar i strid med sina föräldrar, hustrur i strid med sina män, lärare i strid med sina elever … Pagford ruvar sannerligen på mörka hemligheter. Och den tomma stol Barry efterlämnat i grevskapsrådet blir snart källa till den värsta strid byn någonsin har upplevt. Vem kommer att stå som segrare i det val som utmärks av passioner, dubbelspel och oväntade avslöjanden?

Den tomma stolen är en tankeväckande och oupphörligt överraskande roman, fylld av svart humor.

J. K. Rowling har mottagit många priser och utmärkelser, som OBE (Order of the British Empire) för sitt arbete med barnlitteratur, Prince of Asturias Award for Concord, France's Légion d'Honneur, och Hans Christian Andersen-medaljen.


"Jag måste erkänna att jag älskar J.K. Rowlings senaste drag. ... Romanen bärs fram på skvallrets vågor, intrigerna är komplexa, romanen månghövdad och Rowling verkar förtjust över att äntligen få skriva om tonåringar som säger 'fuck' ... Martin Aagård, Aftonbladet


Stäng meny