Det extrema ledarskapet

Det extrema ledarskapet
Medverkande
Förlag Studentlitteratur AB
GenreManagement
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor255
Vikt0
Utgiven2013-04-04
SABQbab
ISBN 9789144075167
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
<p class="htmlized">Länge nog har vi studerat ledarskap i helt vanliga företag och i offentliga förvaltningar. Och alltför länge har vi fått hålla till godo med en ledarskapslitteratur som upprepar sig utan att ge oss ny kunskap. Bristen på studier av ledarskap i andra sammanhang har hindrat oss från att lära något nytt.

Det extrema ledarskapet är ett försök att träda utanför den gängse ramen. I boken presenteras studier av ledarskap i avvikande eller extrema sammanhang och situationer. I boken finns beskrivningar av bland annat ledarskap vid polarexpeditioner, av hemliga agenter, under dataspelskrig och i nunnekloster. De utvalda exemplen ger vart och ett en ny bild av hur ledarskap fungerar. Tillsammans bidrar bokens extrema exempel med en sannare bild av vad som är vanligt och normalt än den snäva normalitet som ledarskaps-litteraturen visar upp.

Det extrema ledarskapet är en bok rik på exempel men stannar inte där. Syftet är att vidareutveckla vår kunskap om ledarskap. Genom hela boken pågår därför en analytisk diskussion av centrala frågor om vad ledarskap är, och vad vi skall ha ledare till. Är det till exempel alltid bra med mer ledarskap? Att mer och bättre ledarskap löser alla problem är en vanlig uppfattning. Men kanske är denna förhoppning själva kärnan i problemet?

Boken vänder sig till alla dem som vill bidra till utvecklingen av ett rimligare och därmed bättre ledarskap.