Samhällskunskap 1 : ett hållbart samhälle

Samhällskunskap 1 : ett hållbart samhälle
Författare
Förlag Studentlitteratur
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor278
Vikt0
Utgiven2011-08-18
SABuO
ISBN 9789144057767
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Samhällskunskap 1 100 p – ett hållbart samhälle är anpassat till dagens mångfaldiga klassrum och fokuserar på hållbarhet i vid bemärkelse. 

Ambitionen är att spegla samhället så som det ser ut för elever födda på 1990-talet och ge dem nödvändiga baskunskaper för att klara vuxenlivet och fortsatta studier. Undertiteln Ett hållbart samhälle vill visa på några av de grundläggande frågor vi har att ta ställning till i en gemensam strävan att bygga ett samhälle som fungerar för alla. 

Begreppet hållbart ges här en bred definition – miljö, hälsa, utbildning, jobb, politik, samhällsekonomi och privatekonomi – och samhällsbygget beskrivs med utgångspunkt i allas delaktighet. 

Elevpaketet består av en lärobok och en digital del med bl.a. interaktiva uppgifter, aktuella teman, filmer och nutidsfrågor med mera. 

Digital del 
  • Interaktiv version av boken, inläst med autentiskt tal och textföljning
  • Faktafördjupningar och uppdateringar
  • Kapitelsammanfattningar som miniföreläsningar
  • Interaktiva uppgifter
  • Aktuella teman
  • Nutidsfrågor
  • Stort antal filmer och mycket mer
  • Fungerar på både dator och Ipad 

I våra digitala läromedel kan du alltid söka i innehållet. Du kan också göra egna anteckningar och markera viktiga stycken i texten som sparas automatiskt och som enkelt kan samlas ihop och skrivas ut. Läromedlets digitala del aktiveras med koden som finns i elevboken. Koden är aktiv i fyra år och kan ärvas mellan elever. 

Samhällskunskap 1 100 p – ett hållbart samhälle finns även som digitalt elevpaket och digitalt klasspaket. 

GY11 

Samhällskunskap 1 100 p – ett hållbart samhälle är utvecklat för de högskoleförberedande programmens gymnasiegemensamma kurs i samhällskunskap, Samhällskunskap 1b.