Hälsans och ohälsans landskap : från medicinsk geografi till hälsogeografi

Hälsans och ohälsans landskap : från medicinsk geografi till hälsogeografi
Författare
Förlag Studentlitteratur
GenreMedicin
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor240
Vikt0
Utgiven2011-05-25
SABVnac
ISBN 9789144054681
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Social och fysisk miljö i geografiskt perspektiv bidrar till att förklara hälsoförhållanden och sjukdomsförekomst. Ojämlikhet i hälsa kan relateras till platser och till hälso- och sjukvårdens tillgänglighet men påverkas även av geografisk föränderlighet. Ohälsan blir begränsningar i enskildas vardagsgeografi. Personliga fysiska, sociala och emotionella relationer till platser påverkar hälsa och välbefinnande.

Boken betonar geografins metoder och verktyg som kartor, tidsgeografi och geografiska informationssystem. Geografiska vyer är viktiga i forskning om ohälsans orsaker men också i vård- och omsorgsarbete samt planering för bättre folkhälsa.

Boken vänder sig till studerande på vårdutbildningar samt geografer och samhällsvetare med intresse för hälsofrågor, liksom yrkesverksamma inom vård- och folkhälsoplanering.

Till boken hör en webbplats med kompletterande material. För att få tillgång till materalet krävs en aktiveringskod. I varje bok ingår en unik kod som efter aktivering är förbrukad. För att säkerställa att du som köpare får denna kod, är boken inplastad.