Livsmedelsvetenskap

Livsmedelsvetenskap
Författare
Förlag Studentlitteratur AB
GenreMat och dryck
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor395
Vikt0
Utgiven2007-08-16
SABPmbb
ISBN 9789144043463
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
På vilket sätt tillagar man råvaran för att få den att smaka så bra som möjligt? För att kunna svara på den frågan bör man ha kunskaper om vad som händer när vi tillagar olika råvaror och hur man kan påverka dessa händelser. I den här boken belyser författarna råvaran från sitt ursprung, via kemisk sammansättning till vad som händer under tillagning. Dessutom tar boken upp närings- och miljöaspekter på respektive råvara. Bokens inleds med kapitel om livsmedelskvalitet, förvarings- och matlagningstekniker. Därefter följer kapitel om respektive råvarugrupp. Boken vänder sig till studenter på högskola/universitetet. Det har länge saknats en bok som kan användas på kurser i livsmedelsvetenskap för dietister, kostekonomer, kostvetare, lärare i hem- och konsumentkunskap med flera.