
Functional Foods : nutrition, medicin och livsmedelsvetenskap

| Författare | |
|---|---|
| Medverkande | |
| Förlag | Studentlitteratur AB |
| Genre | Medicin |
| Format | Häftad |
| Språk | Svenska |
| Antal sidor | 206 |
| Vikt | 0 |
| Utgiven | 2005-04-27 |
| SAB | Vcbb |
| ISBN | 9789144030654 |
Boken presenterar bakgrund och kunskap inom olika områden av "functional food science".
Författarna är alla specialister och forskare inom sina ämnesområden. De redogör för vad som är känt i dag och vilka förutsättningar som finns för att positivt påverka hälsan genom att äta ett specifikt livsmedel eller en livsmedelskomponent.
Boken vänder sig i första hand till högskolestudenter som ett viktigt och aktuellt komplement till traditionella böcker i näringslära.
Det kan vara livsmedelsstuderande, nutritionister, dietister, kostekonomer, hushållslärare, farmaceuter, apotekare samt studerande inom olika vårdutbildningar.
























