Metodpraktikan : konsten att studera samhälle, individ och marknad

Metodpraktikan : konsten att studera samhälle, individ och marknad
Författare
Förlag Wolters Kluwer
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor424
Vikt670 gr
Utgiven2017-01-17
SABO:dd
ISBN 9789139115151
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Metodpraktikan är en vägledning för den som vill ta ett helhetsgrepp på empirisk samhällsforskning. Boken ger ett samlat perspektiv på hela forskningsprocessen från de viktiga inledande stegen med problemformulering och designval till de kanske mest spännande momenten i form av analys och tolkning. Boken är också heltäckande i betydelsen att den ger en fyllig genomgång av såväl kvantitativa som kvalitativa angreppssätt.
Metodpraktikan är dessutom, som titeln anger, en praktiskt användbar handbok. Här presenteras förslag till lösningar på de många problem som alltid dyker upp längs vägen från idé till färdig forskningsprodukt. Boken är i första hand skriven för universitetsstuderande på olika nivåer, men den är också användbar för alla dem utanför universiteten som intresserar sig för samhällsvetenskapliga undersökningar.
Metodpraktikan har vuxit fram ur en metodkurs för studerande på fördjupningsnivån som belönats med pedagogiskt lagpris. Denna femte upplaga är uppdaterad med nya exempel och ny metodlitteratur, bland annat om nya internetbaserade metoder för datainsamling. Upplagan har också en ny layout som gör det lättare att använda boken.