En ny lag om försäkringsdistribution. Ds 2017:17

En ny lag om försäkringsdistribution. Ds 2017:17
Serie Ds 2017
Författare
Förlag Wolters Kluwer
GenreJuridik
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor200
Vikt926 gr
Utgiven2017-06-09
SABOhab
ISBN 9789138246115
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Kommer att börja levereras till kunder under vecka 23.

I Sverige finns regleringen om distribution av försäkring i första hand i lagen om försäkringsförmedling. Tillämpningsområdet för lagen är i huvudsak försäkringsförmedlares förmedling av försäkringsavtal. Lagen genomför EU-direktiv om försäkringsförmedling i svensk rätt.

Med anledning av genomförandet i svensk rätt av EU-direktiv om försäkringsdistribution lämnas i Ds:n förslag till en ny lag om försäkringsdistribution, som ersätter lagen om försäkringsförmedling. Den föreslagna lagen innehåller näringsrättsliga och civilrättsliga regler som är tillämpliga på försäkringsdistributörers försäkringsdistribution, dvs. varje försäkringsförmedlare, försäkringsförmedlare som bedriver förmedling som sidoverksamhet, eller försäkringsföretag när de distribuerar försäkringar.

Det nya försäkringsdistributionsdirektivet är ett s.k. minimiharmoniseringsdirektiv som medger att medlemsstaterna inför krav som går utöver direktivets. I promemorian lämnas förslag på krav utöver direktivets som motiveras utifrån specifika problem och behov på den svenska marknaden. Därtill lämnas förslag till följdändringar i andra lagar och vissa övergångsregler.

Efterfrågad Ds - köp ditt eget exemplar!