Den goda osten
Författare | |
---|---|
Förlag | B Wahlströms |
Format | Kartonnage |
Språk | Svenska |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2003-10-01 |
ISBN | 9789132329548 |
Vi äter drygt 16 kilo ost per person och år i Sverige bara fransmännen slår oss! Numera finns det mängder av spännande produkter att välja på i ostdiskarna, alltifrån helsvensk västerbotten till italiensk tryffelost.
Förutom en omfattande presentation av olika ostar och deras särdrag förklaras varför ostar såväl smak- som utseendemässigt är så olika, trots att basingrediensen mjölk är densamma. Vi får veta hur olika tillverkningsprocesser går till, hur man bäst lagrar ost och mycket annat.
Här finns det mesta ostälskaren behöver veta för att kunna njuta av de smaksensationer som en välkomponerad ostbricka ger. Dessutom bjuds på frestande serveringsförslag med tips om de bästa tillbehören och vad som passar att dricka till, samt recept på lättbakat bröd, goda kex och läcker cheesecake.
Förutom en omfattande presentation av olika ostar och deras särdrag förklaras varför ostar såväl smak- som utseendemässigt är så olika, trots att basingrediensen mjölk är densamma. Vi får veta hur olika tillverkningsprocesser går till, hur man bäst lagrar ost och mycket annat.
Här finns det mesta ostälskaren behöver veta för att kunna njuta av de smaksensationer som en välkomponerad ostbricka ger. Dessutom bjuds på frestande serveringsförslag med tips om de bästa tillbehören och vad som passar att dricka till, samt recept på lättbakat bröd, goda kex och läcker cheesecake.