Marie och Mårten i Nya världen

Marie och Mårten i Nya världen
Serie Vallonbok (5)
Författare
Förlag Rabén & Sjögren
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor208
Vikt422 gr
Utgiven2003-09-05
SABHc,u
ISBN 9789129658422
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Femte delen i vallon-serien!

Äntligen kan Marie och Mårten bygga upp ett gemensamt hem, en ny tillvaro. Fängslande berättelse om de två som till sist fick varann och fann sin tillflykt utanför New York på 1600-talet.

Efter en flera månader lång och besvärlig resa kommer Marie och Mårten till Amerika, drömmarnas och hoppets land. Här ska de börja om på nytt, lämna allt det gamla och svåra bakom sig. Men det är mycket som känns ovant och lite farligt, inte minst för att Marie och Mårten nu har ansvar för Henri, en liten pojke vars mor dog under båtresan.

Att följa nybyggarlivet vid Hudsonfloden på 1600-talet är oerhört intressant. Det är inte svårt att föreställa sig Maries rädsla för indianer och vilda djur. Hon är ju ofta ensam med pojken i stugan hela dagarna medan Mårten försörjer dem som smed. Och när Mårten träffar Snabbfot och förstår vad indianen har gått igenom slås han av en tanke: Tänk om Snabbfot vill hämnas på de vita för vad de en gång gjorde mot hans far ...

Berättelsen om Marie och Mårten är både spännande och romantisk. Det är ett stort äventyr att följa deras öden i landet där allt tycks vara möjligt.