Tre mästare - tre trädgårdar : Per Friberg, Gunnar Martinsson, Sven-Ingvar Andersson

Tre mästare - tre trädgårdar : Per Friberg, Gunnar Martinsson, Sven-Ingvar Andersson
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur
GenreTrädgård
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor237
Vikt1334 gr
Utgiven2006-10-06
SABIbz Friberg, Per
ISBN 9789127357174
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Vet man vem Sven-Ingvar Andersson, Per Friberg och Gunnar Martinsson är betyder det att man rör sig inom landskapsarkitekturens fält. Landskapsarkitektur? undrar den som befinner sig utanför det . Man kan säga att landskapsarkitektur är gräs och sten, jord och luft, ljus och skugga, blommor och asfalt, träd och vatten, grus och dofter och utsikter och häckar. Eller för att säga det tekniskt: rumsbildning med himlen som tak. Men landskapsarkitektur är också människor. Den är till för dem som använder det som landskapsarkitekten ritat.

Det är sådant som Sven-Ingvar Andersson, Per Friberg och Gunnar Martinsson har ägnat sina liv åt och det med en sådan begåvning och framgång att de sedan länge räknas till branschens internationella elit. Annars hade de näppeligen hamnat i den prestigefyllda engelska uppslagsboken The Oxford Companion to the Gardens - till och med som egna uppslagsord och inte bara under samlingsrubriken Sweden.

Tre mästare tre trädgårdar beskriver de tre gamla professorernas liv och verk och avslutas med beskrivningar av deras egna berömda trädgårdar i Skåne, där deras olika personligheter avspeglas på ett fascinerande sätt.