Vego Paradiso : en smak av det veganska köket

Vego Paradiso : en smak av det veganska köket
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur
GenreMat och dryck
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor115
Vikt208 gr
Utgiven1980-01-01
SABQcabc
ISBN 9789127356931
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Vad har kryddig cashewnötscurry, lena scones, mustig minestronesoppa gemensamt? Jo, här tillagas de alla utan animaliska ingredienser. Tillsammans med ytterligare ett 60-tal läckra recept är det här en guldgruva inte bara för veganer utan för alla som vill äta grönt, hälsoriktigt och gott. Författarens egen favoriträtt är den kladdiga lasagnen, gärna med ett glas gott vitt vin till

Smått, Supersnabbt, Sydländskt, Smakrikt, Snällt, Svenskt, Snyggt, Såsigt, Smuligt och Smaskigt. Under dessa rubriker hittar man rätter för såväl vardagsmiddagen som bjudningen. Det är recept lika mycket för den övertygade veganen som för den som bara sporadiskt äter vegetariskt eller vill kunna bjuda veganer på middag ibland.

Recepten, lite näringslära och lite veganhistorik om da Vinci och andra gröna gubbar kombinerat med tips på bra webbsidor och litteratur gör det här till veganernas favoritbok. Den är faktagranskad av Åke Bruce, Livsmedelsverket, och dietisten Anna-Lena Andersson.

Vego Paradiso är en favorit i repris. På mångas begäran kommer den nu i färgpocket.