Zazzis mat : med smak av Italien

Zazzis mat : med smak av Italien
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor196
Vikt900 gr
Utgiven2005-09-06
SABQcaa
ISBN 9789127356429
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Utmärkande för det italienska köket är de fantastiska råvarorna och utsökta smaker. Det är också den mat som ligger Alexandra Zazzi allra närmast. Här presenterar hon det bästa som Italien har att erbjuda bland buffémat, varmrätter, bakverk och desserter. Dessutom ger hon en inblick i den unika italienska kaffekulturen.

Detta är en riktig allroundkokbok som kan användas både till en större middag med många gäster, eller för den lilla familjen en vanlig vardag efter jobbet. Italienska klassiker varvas med moderna, nyskapade rätter där inspirationen ibland hämtats på annat håll än Italien.

Hur vet man att fisken är färsk? Hur får man köttet perfekt rosa? Hur förbereder och planerar man bäst en buffé? Många fakta och tips ger hjälp i köket och gör att boken också fungerar som en grundläggande handbok i matlagning.
<hr> Alexandra Zazzi arbetar som kock och matskribent. Hon växte upp i Rapallo i norra Italien, men bor i dag i Göteborg där hon driver den italienska delikatessbutiken Pasta e Panini. Hon är en regelbunden medarbetare i Aftonbladet och Matmagasinet.