Chili + Umami : Genvägen till roligare hemmamatlagning

Chili + Umami : Genvägen till roligare hemmamatlagning
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt744 gr
Utgiven2025-09-26
SABQcaa
ISBN 9789127191815

<strong>Nominerad till Cajsa Warg-priset &Aring;rets kokbok 2025</strong>

&rdquo;Recepten &auml;r enkla att f&ouml;lja och r&ouml;r sig med l&auml;tthet mellan v&auml;rldsdelar och kulturer, ofta utg&aring;r de fr&aring;n ett kondiment som man kan g&ouml;ra sj&auml;lv eller k&ouml;pa i aff&auml;ren. Crambys humoristiska spr&aring;k g&ouml;r l&auml;sningen till en fr&ouml;jd och entusiasmen f&ouml;r maten han presenterar &auml;r smittsam.&rdquo; Betyg 5 av 5<strong>
BTJ</strong>

Chili + umami &auml;r smaken av sp&auml;nning och tr&ouml;st. Det &auml;r en bergochdalbanef&auml;rd &ndash; och en trygg hand att h&aring;lla i de brantaste backarna. Kombinationen &auml;r s&aring; kraftfull att den f&aring;r nya neurokemiska kopplingar att bildas i hj&auml;rnan och n&auml;stan all annan mat att blekna i j&auml;mf&ouml;relse. Kanske &auml;r det d&auml;rf&ouml;r varenda chili&auml;tande kultur har sina versioner. Fr&aring;n thail&auml;ndsk pad kra pao och portugisisk piripiri via italiensk-amerikansk spicy rigatoni vodka till koreansk buldakkyckling.

I <em>Chili + umami</em> l&auml;r du dig att laga b&aring;de klassiker och fusionr&auml;tter. Och hur du g&ouml;r de magiska kondiment som blixtsnabbt f&ouml;rvandlar tr&aring;kig vardagsmat till n&aring;got beroendeframkallande.

<strong>Jonas Cramby</strong> &auml;r journalist och f&ouml;rfattare till b&ouml;cker som Texmex fr&aring;n grunden, Mackor, &iexcl;Taco loco! och Kinamat varje dag. Det h&auml;r &auml;r hans tionde kokbok och den som b&auml;st speglar hur han sj&auml;lv lagar mat hemma.