Den tyska maten : från schnitzel till sauerkraut

Den tyska maten : från schnitzel till sauerkraut
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt0
Utgiven2026-04-17
SABQca
ISBN 9789127190818

Nu pratar vi äntligen om den tyska maten! De senaste åren har öl, vin och – inte minst – schnitzel fått allt fler att upptäcka matkulturen som under många år nästan varit osynlig på den svenska matkartan. Och visst. Tysk mat är oktoberfest. Det är schnitzel och öl, korv och potatis. Men inte bara.

Tyskland är stort och de lokala kulturerna mycket starka. I södern tar köket inspiration av Medelhavets örtiga toner. I väst närmar det sig Frankrikes delikata finess. Vid östersjökusten dominerar sötsyrliga, nordiska smaker. I öst lever minnet av DDR kvar på små, enkla serveringar. På gatan blandas klassiska rätter med dagens streetfood – där tyska och invandrarinfluenser möts.

<em>Den tyska maten</em> &auml;r en oumb&auml;rlig bok, b&aring;de f&ouml;r den som vill s&auml;tta sig in i det tyska k&ouml;ket och f&ouml;r den som vill veta mer om Europas viktigaste och st&ouml;rsta land.

Genom en blandning av noga utvalda recept och reportage f&aring;r du inte bara l&auml;ra dig att laga paradr&auml;tter fr&aring;n Hamburgs hamn, Berlins stadsvimmel och de bayerska bergen. Du f&aring;r ocks&aring; l&auml;ra dig varf&ouml;r maten fr&aring;n DDR smakar lika tryggt som svensk skolmat. Varf&ouml;r hela landet &aring;rligen g&aring;r in i en sparrispsykos. Och varf&ouml;r det egentligen inte g&aring;r att laga en perfekt schnitzel.