Dumplings & annan dim sum

Dumplings & annan dim sum
Författare
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (PDF)
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2022-09-09
SABQcabd
ISBN 9789127179660

"Recepten är så pedagogiskt välutformade att också ganska oerfarna hemmakockar kan åstadkomma storverk. … Dim sum betyder ungefär 'att vidröra hjärtat' och precis det lyckas Karin Lei utmärkt med. Jag har svårt att tänka mig en mer fullständig och smakfull kokbok än den här om dim sum i alla dess varianter."
<em>BTJ</em>

Dim sum betyder &rdquo;att ber&ouml;ra hj&auml;rtat&rdquo; p&aring; kinesiska och bland r&auml;tterna finns n&aring;got f&ouml;r alla &ndash; fr&aring;n olika fyllda dumplings, fluffiga &aring;ngade baos och friterade v&aring;rrullar till eggtarts och silkiga risnudelrullar. Att tr&auml;ffas f&ouml;r yum cha, kantonesiska f&ouml;r att dricka te, handlar mycket om att umg&aring;s och samlas med familj och v&auml;nner och att dela p&aring; olika r&auml;tter.

Dim sum &auml;lskas &ouml;ver hela v&auml;rlden. Det kantonesiska k&ouml;ket st&aring;r f&ouml;r de mest k&auml;nda varianterna, men genom &aring;ren har andra regionala&nbsp;k&ouml;k och streetfoodfavoriter inkluderats p&aring; menyerna. Idag l&auml;r det finnas &ouml;ver tusen olika r&auml;tter som kan r&auml;knas som dim sum.

Boken inneh&aring;ller ett 50-tal recept p&aring; klassiker som har gow (dumpling med r&auml;ka), siumai (&aring;ngad fl&auml;skdumpling) och char siu bao (bao med fl&auml;skfyllning). Du kan ocks&aring; l&auml;sa om dim sum-kulturen, ingredienser, teknik och tips f&ouml;r att laga hemma.&nbsp;

Traditionellt serveras dim sum s&aring; att du delar och smakar p&aring; m&aring;nga olika r&auml;tter, men de flesta funkar &auml;ven att &auml;ta var f&ouml;r sig eller tillsammans med ris eller nudlar. Dessutom g&aring;r de ofta att f&ouml;rbereda och frysa in och sedan tillaga n&auml;r det &auml;r dags.