Mackor : 100 klassiska smörgåsar från Reuben till Po' Boy

Mackor : 100 klassiska smörgåsar från Reuben till Po' Boy
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor172
Vikt710 gr
Utgiven2021-04-30
SABQcaab
ISBN 9789127175044

När John Montagu, den fjärde hertigen av Sandwich, fick den briljanta idén att stoppa kallskuret kött mellan två brödbitar uppfann han inte bara den första, riktigt moderna måltiden. Han skapade en global besatthet. Idag finns det nämligen varianter av den portabla, billiga – men framförallt läppsmackande goda – mackan i de flesta kulturer och det är på tiden att det kommer en bok som tar ämnet på allvar.

I &ouml;ver 100 recept l&auml;r du dig bland annat hur du g&ouml;r perfekta versioner av klassiker som club sandwich, reuben och BLT samt f&aring;r bekanta dig med lite mer exotiska sm&ouml;rg&aring;sar som muffulettas, tortas, po&rsquo;boys och banh mis.&nbsp;<em>Mackor</em>inneh&aring;ller sm&ouml;rg&aring;shistoria, mackfilosofi, hur man bakar de perfekta br&ouml;den, g&ouml;r egen ost och charkuterier, dessutom vilka tillbeh&ouml;r och verktyg varje mack&auml;lskare alltid b&ouml;r ha hemma.

Detta &auml;r helt enkelt en kokbok som &auml;ntligen ger den blygsamma mackan all den respekt som den f&ouml;rtj&auml;nar. F&ouml;r hemligheten bakom att leva lyckligt &auml;r ju trots allt, som musikern Warren Zevon sa p&aring; sin d&ouml;dsb&auml;dd, att &rdquo;uppskatta varenda macka.&rdquo;

<strong>Jonas Cramby</strong> jobbar som frilansskribent, kr&ouml;nik&ouml;r och krogskribent. 2009 blev han utsedd till &aring;rets kr&ouml;nik&ouml;r av Sveriges tidskrifter. Han har tidigare gett ut <em>Tokyo f&ouml;r foodisar</em> i foodisar-serien samt fem mycket hyllade kokb&ouml;cker: <em>Texmex fr&aring;n grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning</em> och <em>Korean BBQ</em>. B&ouml;ckerna har getts ut i flera l&auml;nder &ouml;ver hela v&auml;rlden.