Pasta på italienska : 80 recept från 14 regioner

Pasta på italienska : 80 recept från 14 regioner
Författare
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (PDF)
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2021-09-01
SABQca
ISBN 9789127172814

”lika mycket inspirerande reseskildring som oumbärlig receptbok”
<em>Svenska Dagbladet</em>

&rdquo;Det &auml;r en personlig matresa genom Italien vi f&aring;r f&ouml;lja med p&aring;. Berg har varit runt i hela landet och prov&auml;tit, unders&ouml;kt och samlat in matinspiration och lokala recept. Resultatet &auml;r b&aring;de mysigt och l&auml;rorikt&hellip;&rdquo;
<em>BTJ</em>

<span >Den h&auml;r boken handlar om pasta. Riktig, italiensk pasta. Om gnocchi lagad av en helgalen kock i Milano, om hemligheten bakom en &auml;kta rag&ugrave; bolognese och om den liguriska trofien, som n&auml;stan ingen l&auml;ngre vet hur man tillverkar f&ouml;r hand.</span>

I den reviderade upplagan av <em>Pasta p&aring; italienska</em> har vi bes&ouml;kt ytterligare tv&aring; regioner som vurmar lite extra f&ouml;r sin pasta. Boken &auml;r en resa genom fjorton regioner, fr&aring;n Turin i nordv&auml;st till Bari i sydost. P&aring; v&auml;gen f&aring;r vi l&auml;ra oss om olika mj&ouml;lsorter och n&auml;r de ska anv&auml;ndas, varf&ouml;r man har &auml;gg i degen bara ibland och varf&ouml;r man alltid ska blanda pastan med s&aring;sen innan den serveras.

Dessutom delar italienska pastakockar med sig av sina b&auml;sta recept, anpassade f&ouml;r regionens typiska pastasorter. F&ouml;r det finns egentligen ingenting som heter italiensk pasta, d&auml;remot finns det lombardisk, siciliansk och toskansk pasta. Och den gemensamma n&auml;mnaren &auml;r att den alltid &auml;r godast.

Man kan tycka att italienarna har en tjurskallig inst&auml;llning till pasta. De skulle aldrig laga en carbonara p&aring; f&auml;rskpasta eller h&auml;lla parmesan p&aring; skaldjur. Men det handlar inte om att de vill vara besv&auml;rliga, utan om att de redan &auml;gnat generationer &aring;t att prova sig fram till de b&auml;sta recepten och de mest anv&auml;ndbara teknikerna.

<strong>Sara Berg</strong>&nbsp;&auml;r frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur f&ouml;r bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangv&auml;rlden. Hon pratar italienska och &auml;lskar gnocchi, mozzarella och lambrusco.

<blockquote>

I boken f&aring;r vi l&auml;ra oss varf&ouml;r pasta b&ouml;r blandas med s&aring;sen direkt i pannan och vad det &auml;r f&ouml;r skillnad p&aring; tajarin och spaghetti. Men framf&ouml;r allt f&aring;r vi riktiga familjerecept. Detta &auml;r n&auml;stan lika mycket en kokbok som en guidebok till 12 av Italiens 20 regioner.

<em>SvD</em>

vi l&auml;r oss nycklarna till att laga de allra godaste pastar&auml;tterna fr&aring;n grunden

<em>Damernas V&auml;rld</em>

</blockquote>

&nbsp;