
Kinamat varje dag

| Författare | |
|---|---|
| Medverkande | |
| Förlag | Natur & Kultur Allmänlitteratur |
| Genre | Mat och dryck |
| Format | Inbunden |
| Språk | Svenska |
| Antal sidor | 205 |
| Vikt | 950 gr |
| Utgiven | 2020-09-18 |
| SAB | Qcabd |
| ISBN | 9789127169210 |
” Följ med Jonas Cramby till Kina och låt dig förföras av en äkta Gong bao.” <em>Aftonbladet</em>
”Låt inte ingredienslistan skrämma dig. Jonas Crambys nudlar går blixtsnabbt att laga, men smakar som om du lagt ner en hel dag.” <em>Svenska Dagbladet</em>
I Kina finns inte bara ett kök, det finns hundratals. Från den kummindoftande muslimska maten i norr till den kinesiska thaifusionen i Yunnan i söder. Sen har vi också all kinamat som uppstått utanför landets gränser. Som den poppiga, småknäppa taiwanesiska gatumaten eller
den amerikaniserade version man hittar i New York’s alla chinatowns. Den kinesiska matkulturen är helt enkelt världens mest spridda – och i Kinamat varje dag har matskribenten Jonas Cramby satt samman en mixtape med alla sina internationella kinesiska matfavoriter, ett slags ”Absolut kinakäk 1” om du vill.






















