Vegetarisk kinamat varje dag

Vegetarisk kinamat varje dag
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor205
Vikt946 gr
Utgiven2020-09-18
SABQcabd
ISBN 9789127169180

&rdquo;Sp&auml;nnande nya ingredienser, r&auml;tter och tillagningss&auml;tt tar plats i den h&auml;r f&auml;rgsprakande boken med autentisk kinesisk vegetarisk mat.&rdquo; <em>Tidningen Vego</em>

&rdquo;Jonas Cramby skriver som vanligt humoristiskt och avv&auml;pnande. Lennart Weibulls fotografier, iscensatta som om r&auml;tterna serverats p&aring; en landsortsstilig kinakrog, tillf&ouml;r b&aring;de smak och k&auml;nsla.&rdquo; <em>G&ouml;teborgsposten</em>

Har man ambitionen att &auml;ta kinamat varje dag ing&aring;r det ju helst att man minst n&aring;gra g&aring;nger i veckan v&auml;ljer vegetariskt. D&auml;rf&ouml;r kommer &auml;ven en separat, helt v&auml;xtbaserad version d&auml;r vissa av de 70-tal recept som finns i Kinamat varje dag anpassats att funka utan k&ouml;tt, medan andra recept &auml;r helt nya.

Det finns n&auml;mligen f&aring; k&ouml;k som passar b&auml;ttre att g&ouml;ra helt vegetariskt &auml;n det kinesiska. Det var till exempel kinesiska vegetariska buddhistmunkar som var f&ouml;rst med att uppfinna olika sorters kreativa k&ouml;ttsubstitut som seitan och tofu. Sen &auml;r ju Kinas olika fermenterade b&ouml;npastor faktiskt magiska: de f&ouml;rvandlar allt de r&ouml;r vid till supergott. Man skulle kunna kalla dem f&ouml;r naturligt MSG &ndash; de tillf&ouml;r salt, framh&auml;ver alla andra smaker och ger hela r&auml;tten en tillfredst&auml;llande djup umamismak som kan lura vilken f&ouml;rh&auml;rdad k&ouml;tt&auml;lskare som helst.