Gelato

Gelato
Författare
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (PDF)
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2020-05-08
SABQca
ISBN 9789127166981

&rdquo;Efter att ha bl&auml;ddrat i den uppst&aring;r ett tr&auml;ngande behov av att inf&ouml;rskaffa en egen glassmaskin och k&ouml;ra ig&aring;ng.&rdquo; <em>Folk o folk</em>

&rdquo;En somrig bok fylld med svalkande inspiration.&rdquo; <em>Expressen</em>

&rdquo;En natt satt vi och fantiserade om vad vi skulle vilja jobba med. Vi pratade om vad det &auml;r som g&ouml;r livet meningsfullt och vad som g&ouml;r oss lyckliga. Det kan l&aring;ta klyschigt, men att g&ouml;ra andra m&auml;nniskor glada toppade listan. Men hur g&ouml;r man d&aring; n&aring;gon annan glad? Jo, genom att servera gelato f&ouml;rst&aring;s!&rdquo;

Sedan 2014 driver Hanna och Angelo <em>Gelato Scarf&ograve;</em> i &Aring;lsten, Stockholm, d&auml;r de dagligen producerar gelato med de finaste r&aring;varorna fr&aring;n b&aring;de Sverige och Italien. Mejerier och b&auml;r fr&aring;n Sverige och citron, n&ouml;tter, choklad och lakrits fr&aring;n Italien. Resultatet blir ut&ouml;ver det vanliga. I boken delar de med sig av drygt 30 av sina b&auml;sta recept p&aring; b&aring;de gelato och sorbet. Du hittar allt fr&aring;n jordgubbssorbet, bl&aring;b&auml;rssorbet och fior di latte till k&ouml;rsb&auml;rsgelato och gianduja &ndash; choklad- och hasseln&ouml;tsgelato. Dessutom finns recept p&aring; kalla desserter som tartufo och glasst&aring;rta, samt tips om utrustning, tillverkning och olika r&aring;varor.