Bönor, ärtor & linser

Bönor, ärtor & linser
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratu
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor123
Vikt550 gr
Utgiven2015-10-05
SABQca
ISBN 9789127143548
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Det finns få råvaror som är så mångsidiga som baljväxter. Ta en kartong knastertorra gula ärtor. Mitt i vintern kan de bli till frasig falafel, en härligt murrig soppa eller en grönskande plåt med krispiga, söta ärtskott. <em>Bönor, ärtor &amp; linser </em>griper sig an legymer i alla former: färska, frysta och torkade. Det lagas pakora, georgisk kidneyböngryta med valnötter, pizza på kikärtsmjöl, snabba linssoppor och friterade brasilianska acarajés fyllda med räkor, jordnötter och koriander. Här finns också smakrika tofugrytor, currys och chilis. Lätta gratänger, kryddiga röror och faktiskt – oemotståndliga stuvade gröna ärtor.


Dessutom får du världens förmodligen bästa recept på hummus och en grundkurs i tofutillverkning på egen hand. Både av traditionellt snitt på sojabönor och en burmesisk variant, klar på 15 minuter.


Det mesta i boken är naturligt vegetariskt, resten är lätt att veganisera men kan också kompletteras med kött och fisk för den som vill.


<strong>Jenny Damberg</strong> är journalist och författare. Hon bor växelvis i Stockholm och på landet utanför Norrtälje. <em>Bönor, ärtor &amp; linser</em> är hennes första kokbok. Jenny går i god för att vem som helst kommer lyckas med de här rätterna, eftersom hon själv har gjort det.


<hr />

"Att lyfta bönor, ärtor och linser till den här gastronomiska nivån hade vi knappast trott var möjligt."
<em>MatMagasinet</em>


"Är du på jakt efter enkla recept på mångsidiga råvaror? Då är detta kokboken för dig."
<em>Expressen Söndag</em>


"Sen vill jag typ äta allt i den här boken. Alltså: friterad pasta!"
<em>Hej Regina, Elle Decorations</em>

Att lyfta bönor, ärtor och linser till den här gastronomiska nivån hade vi knappast trott var möjligt.

<em>MatMagasinet</em>