Smör : kärna, bryna, baka

Smör : kärna, bryna, baka
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt791 gr
Utgiven2014-02-05
SABQcaa
ISBN 9789127137288
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

"Kan det här vara världens bästa bok?"
Adam Alsing


"Årets underbaraste matbok."
Ulf Elfving, Expressen Mitt Kök


"Det vattnas i munnen och tankar på egen smörtillverkning väcks när man bläddrar i boken."
Lena Edholm, Nya Kristinehamns-Posten


För mig har smöret alltid varit mittpunkten i köket. Sen jag var liten och klåfingrigt norpade nygräddade kakor från min farmor, till idag när jag till fullo förstår vilken magisk produkt det är, så har min passion för smör hela tiden vuxit.

På samma sätt som jag aldrig kommer glömma de livsavgörande ögonblicken, har upplevelser kopplade till smör skapat outplånliga spår i min hjärna. Nu vill jag inte på något sätt jämföra min sons födelse med första gången jag åt ett perfekt syrat smör, men båda har sina platser i mitt minne och på ålderns höst vill jag att just de sakerna ska finnas kvar längst.

Ett gott bröd är ett gott bröd, men ett gott bröd med ett bra smör är ett konstverk.

I Smör kärna, bryna, baka lär du dig att göra ditt eget smör, hur du bäst äter ett gott smör och allt det goda man kan göra med det. Syrat, brynt och klarat smör har sin funktion och speciella plats i köket vare sig det handlar om maträtter eller bakverk. Boken innehåller ett 70-tal
recept, smörfakta och möten med några av Sveriges bästa smörhantverkare.

Johan Hedberg är fd pr-konsult och marknadschef vars Matgeek.se är en av Sveriges största matbloggar. På Facebook är det över 20 000 personer som följer hans förehavanden i köket, där mycket kretsar kring just smör. Idag arbetar han uteslutande med mat i alla dess former.



"...en liten bibel i ämnet."
Äkta Mat


"Smöret är tillbaka."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet



"Smör - den nya surdegen."
Skövde Nyheter


"Det är lätt att förföras av både texter och bilder till olika brödsorter, smörkola, strömmingsinläggning, eller varför inte en riktig bearnaisesås."
Lena Edholm, Nya Kristinehamns-Posten


"På tiden att någon just tar upp ämnet smör."
Mitt i Östermalm


"Johan Hedbergs bok om smör är en gedigen."
Johan Engman, Sundsvalls Tidning


"Boken är inspirerande och underhållande."
Västerviks Tidningen


"Den är en fröjd för alla smörälskare och med större variation på recept än vad man först kanske kan tro."
Sofia Larsson, Icon Magazine


"En bok för de som vill gå vidare i matlagningen med hjälp av smör."
Jaktjournalen

Kan det här vara världens bästa bok?

Adam Alsing