The food traveler : runt världen på 60 recept

The food traveler : runt världen på 60 recept
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor151
Vikt580 gr
Utgiven2013-10-19
SABQcaa
ISBN 9789127136816
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
<blockquote>

B&auml;st just nu

Annika Leone, Expressen

L&auml;ckra recept anpassade till hemmak&ouml;ket varvas med ber&auml;ttelser fr&aring;n gatuk&ouml;k, restauranger och marknader v&auml;rlden &ouml;ver.

Ica-Kuriren

Ett extra plus &auml;r att recepten &auml;r enkla och pedagogiska.

Aftonbladet Resa

</blockquote>

Att &auml;ta &auml;r att resa. The Food Traveler ber&auml;ttar hur du lagar Vietnams, Filippinernas eller Kaliforniens mat hemma i ditt eget k&ouml;k, s&aring; att den faktiskt smakar som den g&ouml;r d&auml;r. Vilka ingredienser ing&aring;r i en gr&ouml;n papayasallad? Vad &auml;ter lokalborna helst i New York? Och hur f&aring;r du till en riktigt bra breakfast burrito?

N&auml;r vi reser till nya platser &auml;r en stor del av beh&aring;llningen att f&aring; smaka p&aring; s&aring; mycket mat som m&ouml;jligt fr&aring;n just det landet &ndash; fr&aring;n den enklaste vardagsmaten i en undanskymd gr&auml;nd till restaurangerna vi l&auml;ser om i internationell press.

H&auml;r finns anv&auml;ndbara recept, beskrivningar av matupplevelser fr&aring;n olika delar av v&auml;rlden och smarta tips som hj&auml;lper dig att lyckas med din middag. Maten i boken &auml;r varken lyxig eller exklusiv, men den &auml;r &auml;kta och b&auml;r med sig sitt ursprung. St&auml;ll dig vid k&ouml;ksb&auml;nken och k&auml;nn med matens hj&auml;lp att du &auml;r p&aring; det d&auml;r lilla haket i Barcelona eller den thail&auml;ndska matmarknaden. De flesta av oss kan inte resa j&auml;mt, men lagar mat g&ouml;r vi varje dag!

<strong>Zvonko &rdquo;Zwampen&rdquo; Sokcic</strong> &auml;r efter 30 &aring;r som kock i toppskiktet en av Matsveriges tungviktare. Han har bland annat varit k&ouml;kschef p&aring; Edsbacka krog, Berns och Sundbyholms slott och del&auml;gare i KB och Conny &amp; Zwampen. Aptiten p&aring; allt som &auml;r gott har &auml;ven gjort Zvampen till matresefixare, vinimport&ouml;r och matbloggare. Genom &aring;ren har han tagit sig till n&auml;rmare 70 l&auml;nder, alltid med mat och vin i fokus, och&nbsp;enligt mottot &rdquo;jag vill inte d&ouml; nyfiken&rdquo;.

&nbsp;

<blockquote>

Att f&aring; maten i sitt eget k&ouml;k att smaka precis som den g&ouml;r i hemlandet &auml;r en kokkonst i sig. F&ouml;lj med toppkocken Zvonko Sokcic och l&auml;r dig knepen f&ouml;r den riktigt genuina matupplevelsen - som en tapastallrik god nog att f&aring; dig att resa i tanken till ett litet lokalt kvartershak i Spanien.

Caroline Elfving, Books &amp; Dreams

Det h&auml;r &auml;r en bok du riktigt kan njuta av som b&aring;de g&ouml;r dig ressugen och hungrig.

Ann-Christin Antonsson, Tran&aring;s-Posten

Finns det n&aring;gon som inte &auml;lskar, att resa runt och &auml;ta gott? Jag tror knappast det men f&ouml;r de allra flesta r&auml;cker varken tiden eller pengarna till alla de resor man vill g&ouml;ra. Turligt nog har det d&aring; kommit en ny kokbok som till&aring;ter oss alla att resa jorden runt hemma i k&ouml;ket.

Emma Fahlstedt, S&ouml;dermanlands Nyheter

En av Sveriges mest v&auml;lrenommerade kockar, med en bakgrund p&aring; bland annat Edsbacka krog, har samlat p&aring; sig m&aring;nga recept fr&aring;n sina resor v&auml;rlden &ouml;ver. I boken finns &auml;ven resebetraktelser, smarta tips och insiktsfulla knep f&ouml;r hur man f&aring;r maten att smaka autentiskt.

Cecilia Billgren, Aftonbladet S&ouml;ndag

Genomg&aring;ende f&ouml;r boken &auml;r hur genuina recepten k&auml;nns och hur gott allt ser ut att vara. Innan n&auml;sta gastronomiska resa f&ouml;resl&aring;s ett snabbt &ouml;ga p&aring; restaurangtipsen l&auml;ngst bak i boken. Eller varf&ouml;r inte bara fixa smakerna i ditt eget k&ouml;k?

Stockholm Krog

M&aring;nga av recepten kommer direkt fr&aring;n kockarna som serverar dem och r&auml;tterna presenteras med sk&ouml;na matminnen och anekdoter. Jag vill genast boka en resa till Bali.

Sara Berg, Kv&auml;llsposten

</blockquote>