Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela världen

Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela världen
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt860 gr
Utgiven2013-09-21
ISBN 9789127134102
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Det är nästan så att man är frestad att utropa äntligen! på känt Nobel-manér, när Taylors & Jones korvbok nu blivit verklighet.

Fastfood Magazine

Det är ett smart grepp att inleda någon i frestelse. Rakt in i den. Och det är precis vad Taylor & Jones gör i sin korvbok.

Västerviks-Tidningen

I Taylors & Jones Korvbok finns recept på hur du tillverkar drygt 40 av deras godaste korvar, t ex Italian Style Pork, Lamb Merguez, Beef and Garlic och Cumberland Style Pork. Utöver dessa finns ett 50-tal middagsrecept där korven spelar huvudrollen och du väljer själv om du använder egengjord eller köpt korv. Recept på goda tillbehör som senap, korvbröd, potatissallader och coleslaw finns också.

Du får en genomgång av det du behöver veta för att tillverka korv för hemmabruk, t ex vilken utrustning du behöver, malningsgrad, tips på olika smaksättningar, förvaring och hållbarhet. Allt varvat med personliga anekdoter om hur de olika korvrecepten kom till och om andra intressanta korvmöten.

Gareth Jones: Jag har bott här under större delen av mitt vuxna liv. Jag rör mig mer i svenska kretsar än i brittiska. Ändå lyckades jag trilla över något så brittiskt som korvtillverkning. Och då menar jag inte vilken korv som helst, utan något som är snudd på urbrittiskt riktig handgjord korv. Bangers. Med kryddor som varje britt skulle välkomna med ett leende.

Gareth Jones kommer från Mumbles utanför Swansea i södra Wales och har arbetat som kock i olika delar av världen.

David Taylor, slaktare från Moira utanför Belfast i Nordirland. David började arbeta som slaktare redan vid 15 års ålder.

Kerim Akkoc, idésprutan från Hägersten i Stockholm. Utbildad kock med 20 års erfarenhet i yrket.

Gareth, David och Kerim är Taylors & Jones. Till sin hjälp i boken har de haft Herman Rasmuson - kock, entreprenör och uppfinnare till bl a GarlicCard.

Utsedd till Årets Speciallitteratur Råvara 2013 av Måltidsakademien. Juryns motivering:
"Passionen för korv i alla former och smaker präglar denna kokbok. Dessa skarpskurna korvprofiler manar till tillverkning av korv och korvrätter i hemmet och inspirerar till hantverk, som lyfter korven in i finrummet."

Att stoppa egen korv har sällan känts så lockande. Matentusiasterna Taylor och Jones har gett korven huvudrollen och skapat ett nytt smakspektrum, med inspiration från länder världen över.

Caroline Elfving, Books & Dreams

Förutom läckra recept på både korvar och tillbehör får vi bland annat lära oss om utrustning, malningsgrad och hållbarhet.

Ica-Kuriren