Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela världen

Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela världen
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt860 gr
Utgiven2013-09-21
ISBN 9789127134102
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
<blockquote>

Det &auml;r n&auml;stan s&aring; att man &auml;r frestad att utropa &rdquo;&auml;ntligen!&rdquo; p&aring; k&auml;nt Nobel-man&eacute;r, n&auml;r Taylors &amp; Jones korvbok nu blivit verklighet.

<em>Fastfood Magazine</em>

Det &auml;r ett smart grepp att inleda n&aring;gon i frestelse. Rakt in i den. Och det &auml;r precis vad Taylor &amp; Jones g&ouml;r i sin korvbok.

<em>V&auml;sterviks-Tidningen</em>

</blockquote>

I&nbsp;<em>Taylors &amp; Jones Korvbok</em>&nbsp;finns recept p&aring; hur du tillverkar drygt 40 av deras godaste korvar, t ex Italian Style Pork, Lamb Merguez, Beef and Garlic och Cumberland Style Pork. Ut&ouml;ver dessa finns ett 50-tal middagsrecept d&auml;r korven spelar huvudrollen och du v&auml;ljer sj&auml;lv om du anv&auml;nder egengjord eller k&ouml;pt korv. Recept p&aring; goda tillbeh&ouml;r som senap, korvbr&ouml;d, potatissallader och coleslaw finns ocks&aring;.

Du f&aring;r en genomg&aring;ng av det du beh&ouml;ver veta f&ouml;r att tillverka korv f&ouml;r hemmabruk, t ex vilken utrustning du beh&ouml;ver, malningsgrad, tips p&aring; olika smaks&auml;ttningar, f&ouml;rvaring och h&aring;llbarhet. Allt varvat med personliga anekdoter om hur de olika korvrecepten kom till och om andra intressanta korvm&ouml;ten.

Gareth Jones: &rdquo;Jag har bott h&auml;r under st&ouml;rre delen av mitt vuxna liv. Jag r&ouml;r mig mer i svenska kretsar &auml;n i brittiska. &Auml;nd&aring; lyckades jag trilla &ouml;ver n&aring;got s&aring; brittiskt som korvtillverkning. Och d&aring; menar jag inte vilken korv som helst, utan n&aring;got som &auml;r snudd p&aring; urbrittiskt &ndash; riktig handgjord korv. Bangers. Med kryddor som varje britt skulle v&auml;lkomna med ett leende.&rdquo;

<strong>Gareth Jones&nbsp;</strong>kommer fr&aring;n Mumbles utanf&ouml;r Swansea i s&ouml;dra Wales och har arbetat som kock i olika delar av v&auml;rlden.

<strong>David Taylor</strong>, slaktare fr&aring;n Moira utanf&ouml;r Belfast i Nordirland. David b&ouml;rjade arbeta som slaktare redan vid 15 &aring;rs &aring;lder.

<strong>Kerim Akkoc</strong>, id&eacute;sprutan fr&aring;n H&auml;gersten i Stockholm.&nbsp;Utbildad kock med 20 &aring;rs erfarenhet i yrket.

Gareth, David och Kerim &auml;r Taylors &amp; Jones. Till sin&nbsp;hj&auml;lp i boken har de haft <strong>Herman Rasmuson</strong> - kock, entrepren&ouml;r och uppfinnare till bl a GarlicCard.

Utsedd till&nbsp;<strong>&Aring;rets&nbsp;Speciallitteratur R&aring;vara 2013&nbsp;</strong>av M&aring;ltidsakademien. Juryns motivering:
"Passionen f&ouml;r korv i alla former och smaker pr&auml;glar denna kokbok. Dessa skarpskurna korvprofiler manar till tillverkning av korv och korvr&auml;tter i hemmet och inspirerar till hantverk, som lyfter korven in i finrummet."

<blockquote>

Att stoppa egen korv har s&auml;llan k&auml;nts s&aring; lockande. Matentusiasterna Taylor och Jones har gett korven huvudrollen och skapat ett nytt smakspektrum, med inspiration fr&aring;n l&auml;nder v&auml;rlden &ouml;ver.

<em>Caroline Elfving, Books &amp; Dreams</em>

F&ouml;rutom l&auml;ckra recept p&aring; b&aring;de korvar och tillbeh&ouml;r f&aring;r vi bland annat l&auml;ra oss om utrustning, malningsgrad och h&aring;llbarhet.

<em>Ica-Kuriren</em>

</blockquote>